Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Melikoğlu;
07 Nisan 2014, 15:53

Melikoğlu; "Halkımızın İradesi Sandığa Düzgün Yansımadı"

Melikoğlu,"Adalet tecelli ederse seçimi bizim kazandığımız görülecektir!"

MELİKOĞLU: 'HALKIMIZIN İRADESİ SANDIĞA DÜZGÜN YANSIMADI!'       

“Adalet tecelli ederse seçimi bizim kazandığımız görülecektir!”

Görele Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Melikoğlu, seçim sonucuna itiraz ederek İlçe Seçim Kuruluna Başvurdu.  Melikoğlu itirazında, kendisine verilen oyların başka adaylara kaydırıldığını ileri sürdü.

30 Martta gerçekleşen yerel seçimlerde en çok oy alarak adeta oy patlaması yaşayan Görele Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Melikoğlu, “seçmeni şaşırtmak” amacı taşıyan usullerin oy pusulasına yansımasıyla kaybolan oylarının peşine düştü. Melikoğlu, “Bağımsız aday” diye kendisine verilen oyların başka adaylara yansıdığını ileri sürerek,İlçe Seçim Kuruluna itiraz dilekçesi verdi.

"30 Mart'ta yapılan mahalli idareler seçimlerinde halkın iradesinin sağlıklı bir şekilde sandığa yansımadığını düşünüyoruz,” şeklinde konuşan Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Melikoğlu, 3 ana başlıkta topladığı gerekçelerini şu şekilde sıraladı: “ Birincisi “geçersiz” oyların çokluğudur. 419 oy geçersizdir. İkincisi seçmen, “Bağımsız” diye Ertuğrul Melikoğlu’na atacağı oyları, ilçemizde hiçbir seçim çalışması bulunmayan ve sadece adaylığı söz konusu olan “Bağımsız Türkiye Partisine” atmıştır. Bağımsız Türkiye Partisi Görele’de 178 oy almıştır. Oysa görülmüştür ki, Bağımsız Türkiye Partisi Giresun Merkezde 94, Giresun’un en büyük ilçesi Bulancak’ta 35 oy almıştır. Bağımsız Türkiye Partisi Alucra’da 6 oy almıştır. Keşap’ta 3 oy almıştır. Ayrıca yine biliniyor ki, hiçbir siyasi çalışmaları, konuşmaları olmasa bile 2 bağımsız aday daha vardır. Bu bağımsız adaylardan biri seçimlerde bile ortaya çıkmadığı halde 19 oy almıştır. Bu adayı hiç kimse tanımıyor ama 19 oy alıyor. Bu normal mi? Nasıl oluyor? Öteki bağımsız aday 20 oy alıyor. Daha bir kere halkın içine çıkmamış, kendisini tanıtmamış, konuşmamış, siyasi çalışma yapmamış ama 20 oy alıyor. Bu düşündürücü değil mi? Bu oylar toplamda 217 oy yapıyor. Birde geçersiz oylar var. Hepsini topladığınızda 636 oy ediyor. 636 oy seçimin kaderini etkilemiştir. Bu oyların yüzde 80’lik kısmı bize atılacaktı. Görele’de kamuoyu iradesinin yine Ertuğrul Melikoğlu’nu Belediye Başkanı olarak görmek istediği bize verilen 2800 oy ile göstermiştir. Üçüncüsü ise, benim adaylığımdan başka, “Bağımsız” aday olarak çıkanların Ak Parti ile “ittifak” içinde olmalarıdır. Ayrıca ilçemizde MHP’de son anda yaptığı miting konuşmasında ittifak içinde olduğunu göstermiştir,”

“Bizim arayışımız koltuk ve belediye başkanlığı arayışı değildir. Kendi yöneticisini seçme noktasında halkın iradesinin çoğunluğunun tercihini sandığa yansıtamadığını düşünerek itirazımızı gerçekleştirdik. Bütün kanuni haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Bizim yarışımız demokrasi yarışıdır. Haklılık adına, halk adına çıkmış olduğumuz demokrasi yolculuğunda halkımızın iradesinin düzgün bir şekilde sandığa yansıması noktasında her zaman ilkeli davrandık. İlkeli davranmayanların kanun ve hukuk yoluyla tespitiyle ilgili olarak iddialarımızı ortaya koyduk. Bu iddialarımız araştırılarak, değerlendirilerek cevabının en kısa zamanda verileceğini düşünüyorum”  şeklinde konuştu.

Haber: Ali Kaya   

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 737 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss