Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
El Nusra Türkiye'de Ağırlanıyor İddiası
05 Nisan 2014, 20:53

El Nusra Türkiye'de Ağırlanıyor İddiası

Human Righst Practıce In Turkey'den çarpıcı bir haber

El Nusra Türkiye'de Ağırlanıyor İddiası

Human Righst Practıce In Turkey'den çarpıcı bir haber yayınladı.

Yapılan haberde yayınlanan eski içişleri bakanı Muammer Güler imzasıyla yayınlanmış bir belge şok etkisi yarattı.

Haberin ajanslara düşmesiyle eski içişleri bakanı Muammer Güler tarafından yalanlama geldi.

İlgili haber linki;

http://humanrightspracticeinturkey.com/2014/04/05/28/

İlgili belge linki;

http://humanrightspracticeinturkey.files.wordpress.com/2014/04/al-nusraya-yardim-belgesi.jpg

Güler: "El Nusra iddiası yalan!"


Güler, El Nusra'ya Türkiye'nin destek verdiği ve bu yönde bir genelge olduğu iddialarını yalanladı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler,Twitter hesabından yaptığı açıklamada,bu tür asılsız ve gerçeğe aykırı yayınlara itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.

Bakan Güler,"Erişime kapatılmış ve yasa dışı bir internet sitesi tarafından yayılan genelge,tamamen düzmecedir. Böyle bir genelge yoktur.Hatay Valiliği başlıklı bir yazının altında bakan imzası olması da bu yazının sahteliğini açıkça göstermektedir" ifadelerini kullandı.AA

El Nusra Terör Örgütü,200 Kürd'ü Canlı Kalkan Olarak Kullanıyor.

Suriye'de Kürtlerle çatışan El Kaide bağlantılı El Nusra'nın çoğu çocuk ve kadın 200 Kürt sivili "canlı kalkan" olarak kullandığı ileri sürüldü.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın internet sayfasında yer alan açıklamada, Suriye'de terör örgütü El Kaide bağlantılı militanların, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 200 Kürt sivili "canlı kalkan" olarak kullandığı belirtildi.

Açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde Kürt militanlar ile El Kaide bağlantılı radikal İslamcılar arasında hafta sonu Rusaleyn ve Tel Abyad'da çatışmaların sürdüğü belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında şöyle denildi: "Bu bölgede, uzun zamandır El Kaide bağlantılı radikal İslamcı militanlar ile yerel Kürt militanlar arasında çatışmalar yaşanıyor. Kürtler evlerini, radikal İslamcıların saldırılarından korumaya çalışıyor."

Açıklamada, Kürt militanların, bölgedeki El Kaide liderlerinden Ebu Musab'ı rehin aldıktan sonra 500 Kürt sivil karşılığında serbest bıraktığı hatırlatıldı. Anlaşmaya rağmen El Kaide bağlantılı El Nusra'nın 200 Kürt sivili rehin tutmaya devam ettiği ve "canlı kalkan" olarak kullandığı iddia edildi.

Kürt militanların, El Kaide bağlantılı militanları Haseke bölgesinden çıkardıkları ve Kürtlerin ayrıca Rusaleyn'i radikal İslamcılardan kurtardıklarını ilan ettikleri de belirtildi. Ajanslar

http://www.dengeagiri.com/haber/6938/el-nusra-teror-orgutu-200-kurdu-canli-kalkan-olarak-kullaniyor.html

Hüseyin Vodinalı: Çok uluslu kirli savaş örgütü hakkında her şey: El Nusra!

2012 Ocak ayından bu yana kurulalı ancak 1 yılı geçti. Amaçları Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ve “Alevi” destekçilerini yok ederek, Suriye’de bir Şeriat Devleti kurmak. Yaptıkları işi cihad olarak tanımlıyorlar. El Nusra da Arapça da “destek” anlamına geliyor. “Mücahitler” ise çoğunlukla Suriyeli değil, Çeçeni var, Afganı, Yemenlisi, Libyalısı var, Türkü, Suudisi, Mısırlısı, Cezayirlisi var. Pek çok kanlı saldırıda imzaları bulunuyor. Kendileri inkar etse de hem Afgan hem de Irak’taki El Kaide ile bağlantılı terörist bir örgüt. Sadece Türkiye’de 2 bin El Nusra militanı var, Suriye’deki sayı da bunun üzerinde olmalı. Türkiye’dekiler ağırlıklı olarak sınır bölgelerinde (Hatay, Urfa, G. Antep ve hatta Erzurum) konuşlu vaziyette. Bunların önemli bir kısmı daha önce Libya’da Kaddafi’yi devirmekte kullanılan paralı çapulcular.

El Nusra, kafa kesme ve insan kalbi yeme görüntülerini açıkça yayınlamaktan çekinmiyor. Bu da onların psikolojik savaş unsuru olarak da faaliyet gösterdiklerini kanıtlıyor.

ABD, İsrail ve Avrupa resmi olarak El Nusra’ya düşman, 11 Eylül’den beri her türlü savaşta “kolaylaştırıcı” rol üstlenen gizli müttefikleri El Kaide’ye düşman oldukları gibi dersem anlayın siz gerisini…

3 yıldan beri, Türkiye, İsrail ve Katar ortaklığında örgütlenen Suriye muhalefetinin en etkin ve en çok uluslu parçalarından biri bu El Nusra.

Batılı odaklar düşman olunca Suriye muhalefetinin resmi silahlı örgütü ÖSO da sözde düşman. Ama bal gibi müttefikler. Sadece daha kirli işleri gerektikçe El Nusra yapıyor.

Batılı güçler ne zaman büyük bir olaya/sebebe ihtiyaç duysa, en büyük düşmanları olan El Kaide bunu vermekte cimri davranmadı. 11 Eylül saldırıları ile başladı, Afganistan’a davet, Irak’ta mezhep savaşı, İran’a karşı (Cundullah adı altında) terör eylemleri, tezkerede ayak sürüyen Türkiye’ye karşı HSBC bombaları, Libya’da Kaddafi’nin öldürülmesi ve son olarak Suriye’de Beşar Esad’ın devrilmesi için canla başla çalıştı bunlar. ABD ve İsrail’in düşmanı kimse El Kaide ve El Nusra’ninkiler de aşağı yukarı aynı.

Libya’dan gemilerle gelirken Türk limanlarında törenlerle karşılandılar. Hastanelerde bedavadan yatıp kalktılar. Pek çoğu aslında para peşinde maceracılar, tabii ki ”inançlı” maceracılar. Kendi sistemlerini kurmadıkları her yer onlara dar ül harp. Yani oralarda her istediğini alabilir, çalabilir, öldürebilir hatta yiyebilir!

El Nusra, Mart ayında Suriye’de emniyet binasına ve hava istihbaratı karargâhına saldırılar düzenlemişti.

Liderleri olduğu iddia edilen Ebu Muhammed el Culani ise, pek çok militanla birlikte Suriye ordusunca önceki hafta öldürülmüştü.

Reyhanlı bombalarında fail zanlısı bu El Nusra. 3 buçuk ay önce BBC’de yayınlanan bir bomba yapım haberi bunu doğrular nitelikte. Zaten bundan önce de Gazi Antep’te de bomba yaparken evi havaya uçurmuşlardı.

Reyhanlı’da da patlama anını görüntüleyen ve tekbir getiren El Nusra teröristleri, bir anlamda bu saldırıyı da üstlenmiş sayılır. Patlama esnasında Suriye’den gelenlerin ortadan yok olması da bunu destekliyor.

Çok uluslu bir Batı kirli savaş örgütü olan El Nusra, Suriye’nin ardından Türkiye’de de büyük bir katliama imza atmış gibi görünüyor. Türkiye’de 2 bin militanı bulunan bu terör örgütünün bundan sonra da bu tür eylemler yapmayacağını şu koşullarda kimse garanti edemez.

Bu olayda üç olasılık var: 1-Türkiye ile El Nusra arasında yaşanan bir sorun. 2- Suriye’yle savaş çıkarmak için bir provokasyon. 3- Suriye’deki mezhep savaşının Türkiye’ye de ihracı. 4- Bunlardan ikisi ya da üçü birlikte.

Böyle konularda her daim kötümser olan bendenize, bunun bir mezhep savaşı kışkırtıcılığı olma olasılığı yüksek görünüyor.

Zaten bir süreden beri Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki Alevi yurttaşların evlerine tehdit mesajı içeren işaretlemeler yapılıyor.

Ilımlı İslam’ın rotasına girmemekte ısrar eden Alevi kesimlere karşı bir cezalandırma mı sözkonusu bilemem. Sadece böyle bir olasılık var gibi.

Terör örgütü PKK barış süreci ayağına, rotasyon usulüyle yeni görevlendirmelerle Türkiye’den tahliye edilirken, yerini bu yeni misyonuyla El Nusra mı alacak şimdi?

Aynı 1984’te Ermeni terör örgütü ASALA’nın yerini PKK’nın alması gibi.

Hem bu sefer kimyasal silah ve daha güçlü yıkım araçları da olacak.

Buna Allah yazdıysa bozsun diyoruz…

Hüseyin Vodinalı - Odatv.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 895 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Dünya

Che'nin oğlu vefat etti

Che'nin oğlu vefat etti Che'nin oğlu Camilo Guevara yaşamını yitirdi

Devlet parasıyla çikolata alınca

Devlet parasıyla çikolata alınca İsveç'de devlet parasıyla yanlışlıkla çikolata alan Mona Sahlin,soluğu mahkemede aldı.

Berlusconi Vergi kaçırma suçundan hüküm giydi

Berlusconi Vergi kaçırma suçundan hüküm giydi İtalya eski başbakanı Silvio Berlusconi Vergi kaçırma suçundan hüküm giydi.

Kavgada kör etti,yargı gözünü çıkardı

Kavgada kör etti,yargı gözünü çıkardı Hamed'in cezası 1 Ağustos'ta infaz edildi

Tunus Kuran kurslarını kapatıyor!

Tunus Kuran kurslarını kapatıyor! Marzouk,Camiler ibadet için vardır; Suriye'ye cihat çağrısına veya Libya'daki terör kamplarına gençleri yaz...

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss