Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fazilet Mücadelesi Veriyoruz..
03 Nisan 2014, 21:26

Fazilet Mücadelesi Veriyoruz..

Mansur Yavaş'tan çarpıcı açıklamalar

Fazilet Mücadelesi Veriyoruz..

Mansur Yavaş'tan çarpıcı açıklamalar

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, CNNTÜRK'te Şirin Payzın'ın sunduğu '360 Derece' programına konuk oldu.

Mansur Yavaş'ın açıklamalarından satırbaşları...

- 124 bin geçersiz oy var bunun büyük çoğunluğu muhtar pusulalarınının da aynı zarfa konulması. Tek kabin konulması yüzünden.

- Yüksek seçim kurumu öğlene kadar, bu durumla ilgili bir uyarı yapıyor. Bazı sandıklarda bu oylar geçerli sayılıyor, bazılarında sayılmıyor.

- Artık neye güveneceğiz? Henüz bir YSK aşamasına gelemedik. Her siyasi görüşten insan YSK'nın önüne geçip adalet bekliyor, bunun adına kışkırtma deniyor. Vatandaşın haklarını araması ne zamandan beri kışkırtma oldu?

- Hakkımızı arayınca yenilmesini bilin çekilin kenara kabul edin. Bu nasıl demokrasi?

''AĞLAYA AĞLAYA OY İSTİYORSUN''

- Burada önemli olan adalet anlayışı. İsterse bir oyla kazanayım. Sandığa giren oyun oraya yazılması önemli. İlk defa oy kullanan gençler var. Seçilse bile düşürürüz kimi düşürüyorsun? Ağlaya ağlaya oy istiyorsun.

- Oradaki üyelerin hepsi Ankara'ya hizmet için geliyor. Kendi oyu da yetmez. Bu gibi siyasetin Ankara'dan gitmesi lazım. Beni halk seçecek, siz diyeceksiniz çekilin. Biz burada fazilet mücadelesi veriyoruz. Oy insanların namusudur. Olağanüstü şikayet hakkımızı kullanacağız.

- Yedi gün içerisinde eğer bu seçime şaibe karışmışsa oyların yeniden sayılması gerekir. Birileri ağlayarak yalvarıyor. 35 bin oyla seçildiğini iddia ediyor. Bir gün önce yalvarıyordun?

Bir sandıkta 311 seçmen var, 341 oy çıkıyor. Bu nasıl olyuyor?

Seçimlerin meşruiyetinin olması için oyların yeniden sayılması gerekiyor?

Sayın Başbakan'a sesleniyorum, insanları ötekileştirmeyin. Seçim kazanmak her şey midir? Türkiye'nin birlik beraberliğe ihtiyacı var. Miting alanına gidiyoruz. Türkiye'deki sağ sol kavramı artık eskisi gibi değil.

Barış, kazanacaktı, huzur kazanacaktı, milli birlik ve beraberlik kazanacaktı. Cumhuriyet Halk Partisi'nde bu oluştuğunda neden tepki oluyor.

''CUMHURBAŞKANI ADAYI DEĞİLİM''

Toplumda ayrımcılığı ortadan kaldırmak için ne gerekiyorsa yaparım. Mansur Yavaş'ın sırrı kullandığı dil. Şu anda Ankara seçiminden başka bir şey düşünmüyorum. CHP ve MHP'nin ortak Cumhurbaşkanı adayı olacağım yönünde bir şey yok.

Sandıkta 286 seçmen var. Buna 300 pusula verirsiniz değil mi? 424 tane oy pusulası verilmiş. 280

seçmen var 1049 tane oy pusulası verilmiş. Böyle yaparsanız seçimin güvenliğini tehlikeye atarsınız.

Yeniden seçim yapılırsa kesin kazanacağımı düşünüyorum. Burada tek bir iddiam var, Siz Türkiye'den kaç kişi gösterebilirsiniz ki bütün siyasi gruplardan oy alacak?

Ak Parti'nin çoğunlukta olduğu bir belediye Meclisi'nde çalışmamda hiçbir sorun olmaz. Zaten seçimi kaybettiğinde Gökçek orada hiçbir etkisi kalmayacaktır. Ben bir hizmet yapacağım da yapma mı diyecekler? Kesinlikle hiçbir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

İtirazlarımızı yaptık, Cuma günü karara bağlanacak. Bizim itirazımız kabul edilirse sanırım karşı taraf itirazda bulunacak. Buradan vatandaşları bir noktada uyarmak istiyorum, Oylarına sahip çıkmak ve tepki göstereceğiz diye belli grupların oyununa gelip olay çıkarmasınlar. Ben bir kişinin bile burnunun kanamasını vicdanım kabul etmez. Siyasi mücadelem devam edecek. Bir oyla sayın Gökçek kazansa seçim o şekilde şeffaf bir şekilde sonuçlanırsa saygımız sonsuz...

haberler

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 566 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Af Yasası Çıktı

Af Yasası Çıktı Yaklaşık 100 bin kişi tahliye olacak.

Yaşasın 8 Mart

Yaşasın 8 Mart Bize diyorlar ki,

Ad/Soyadını değiştirmek isteyenler 1 hafta kaldı

Ad/Soyadını değiştirmek isteyenler 1 hafta kaldı Ad ve soyadlardaki yanlış yazımlar mahkeme kararı olmaksızın değiştirilmesi süreci devam ediyor.

23 Nisan Sadece Tören Değildir

23 Nisan Sadece Tören Değildir Çocukların Yaşadığı Ağır Sorunlara Kalıcı Çözümler Üretilmelidir!

İşte referandumun oy pusulaları

İşte referandumun oy pusulaları Türkiye'de ise seçmenler 16 Nisan'da sandık başında olacak.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss