Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Açıklanan Adaylar Her An Değişebilir
07 Şubat 2014, 23:43

Açıklanan Adaylar Her An Değişebilir

Erdoğan,"kamuoyunda rahatsızlığa yol açacak tespitler" olursa değişiklik için açık kapı bıraktı

Açıklanan Adaylar Her An Değişebilir

AK Parti'de listeler şekillendi. Ancak Başbakan Erdoğan, “kamuoyunda rahatsızlığa yol açacak tespitler” olursa değişiklik için açık kapı bıraktı.

AK Parti'de listeler şekillendi. Ancak Başbakan Erdoğan, “kamuoyunda rahatsızlığa yol açacak tespitler” olursa değişiklik için açık kapı bıraktı.

Mahalli seçimler için il, ilçe ve beldelerdeki aday listelerini tamamlayan AK Parti'de gözler 18 Şubat'a çevrildi. Aday adaylığı sürecinde AK Parti'ye 6 bin 415 kişi başvurmuştu. Bunlar arasından Üst Kurul, 45 oturumda 306 saat mesai harcayarak 81 il, 919 ilçe ve 392 belde adayını tespit etti. Listelerin, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edileceği son tarih olan 18 Şubat'a kadar bazı yerlerde rötuşlar yapılabileceği iddia ediliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da kurmaylarına, adaylar hakkında ulaşacak her türlü iddiayı ciddiyetle takip etmeleri uyarısında bulunduğu öğrenildi. Bu çerçevede, listelerde ismi yer alan adaylarla ilgili çalışmalar sürecek. Parti yönetimi, bu tartışmaların gölgesinde anketlere de ağırlık verdi. Listeye giren isimlerin adaylığının açıklanmasıyla birlikte kamuoyunda nasıl bir algı oluştuğu, adaylık öncesindeki verilerle kıyaslanacak. Haklarındaki iddialar ciddi bulunan isimlerin alternatifleriyle ilgili çalışma yapılacak.

Çıkacak sonuçlar, 18 Şubat'a kadar listelerde rötuş yapılıp yapılmayacağı noktasında belirleyici olacak. Bu yüzden aday gösterilenler kadar gösterilmeyenler de aralıksız çalışıyor.

Türkiye Gazetesi

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 782 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Siyaset

Kılıçdaroğlu: "Ambulanstaki video kaydını hangi güç sildirdi?"

Kılıçdaroğlu: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Rabia Naz'ın şüpheli ölümü sonrası yaşananl...

AKP'li Nurettin Canikli'den Rabia Naz'ın babasına dava!

AKP'li Nurettin Canikli'den Rabia Naz'ın babasına dava! Rabia Naz cinayetinin üstünü örtmekle suçlanan AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Rabia Naz'ın babas...

Kesin seçim sonuçları açıklandı

Kesin seçim sonuçları açıklandı 7 Haziran 2015 genel seçimi kesin sonuçlarını YSK Başkanı Sadi Güven açıkladı

Alçelik;"Ülke ekonomisi çıkmaza sürüklenmiştir"

Alçelik; Yrd.Doç.Dr.Turhan Alçelik Saadeti AKP'de buldu!

Gurbetçiler oy kullanmaya başladı

Gurbetçiler oy kullanmaya başladı Türk seçmenler, 25.Dönem Milletvekili Genel Seçimi için bugün sandık başına gitmeye başladı

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss