Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlaması
09 Ocak 2014, 23:16

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlaması

Selahattin Karaahmetoğlu basın açıklaması

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

10 Ocak 1961’de yürürlüğe giren 212 Sayılı yasayla,  gazetecilerle ilgili çalışma mevzuatında iyileştirmeler yapılarak 10 Ocak günü,  “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak ilan edilmiştir. Ancak daha sonra, özellikle de 12 Mart döneminde gazetecilere verilen haklarda geriye gidişler yaşanınca, ‘bayram’ olmaktan çıkarılan 10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak ilan edilmiştir.

Ülkemizde ulusal ve yerel medya; çalışanları ve meslek örgütleriyle, hızlı bir gelişim göstermiştir. Özellikle sosyal meydanında (dijital medya) etkin bir şekilde hayatımıza girmesi ile gazeteciler patronaj baskısından kısmen de olsa kurtulmuşlardır. Basın emekçileri; yaşadıkları, maddi manevi sıkıntılara, iktidarların tüm baskı ve sindirme girişimlerine karsın, sorumluluk bilinciyle hareket etmiş, ülkemizde demokrasi kültürünün yerleşmesine, özgürlüklerin gelişmesine katkıda bulunmaya gayret etmişlerdir.

Son günlerde ülkemizde yaşanan yüzyılın rüşvet ve yolsuzluk çarkının ifşa olmasında ve halkımızın nasıl soyulduğunu öğrenmesinde de basının büyük bölümünün karatma girişimlerine rağmen özgürce haber yapan basın emekçilerinin hakkını teslim etmek gerekir. Türkiye Hukukun ayaklar altına alındığı bir süreçten geçiyor. Bu süreçte gazetecilere tarihsel bir görev düşmektedir. Basının özgürce bilgi alma, objektif bir şekilde topluma bilgi sunma, toplumu bilgilendirme ve geniş toplum kesimlerinin sesi olma işlevini yerine getirmesi, demokrasinin yeşerebilmesi için yaşamsal önem taşımaktadır.

Ülkemizde AKP iktidarında, ekonomik krizler bahane edilerek, taraf olmayan bertaraf olur anlayışı ile her yıl yüzlerce basın emekçisinin işine son verildiği bir süreç yaşanmaktadır ve maalesef ki yüzlerce gazeteci tutuklu durumdadır. 

CHP iktidarında,  sendikal örgütlenmeden yoksun bırakılmış, yıpranma tazminatları ellerinden alınmış, ekonomik krizler bahane edilerek,  ya yandaşlık, ya iş ikilemiyle karşı karşıya bırakılmış ve 212 sayılı yasa yerine, iş yasasına göre çalıştırılarak özlük hakları ellerinden alınmış basın emekçileri, kaybettikleri haklarını geri kazanacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını engelleyecek her türlü anti demokratik uygulamanın her zaman ve zeminde karşısında olmaya devam edecektir.

Bu düşünceler ışığında, ülkemizin her yerinde ve Giresun’da mücadele veren tüm basın emekçilerinin Gazeteciler Günü'nü yürekten kutluyor, tüm basın mensuplarını saygıyla selamlıyorum. 9 Ocak 2014

Selahattin Karaahmetoğlu

Giresun Milletvekili

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 554 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Af Yasası Çıktı

Af Yasası Çıktı Yaklaşık 100 bin kişi tahliye olacak.

Yaşasın 8 Mart

Yaşasın 8 Mart Bize diyorlar ki,

Ad/Soyadını değiştirmek isteyenler 1 hafta kaldı

Ad/Soyadını değiştirmek isteyenler 1 hafta kaldı Ad ve soyadlardaki yanlış yazımlar mahkeme kararı olmaksızın değiştirilmesi süreci devam ediyor.

23 Nisan Sadece Tören Değildir

23 Nisan Sadece Tören Değildir Çocukların Yaşadığı Ağır Sorunlara Kalıcı Çözümler Üretilmelidir!

İşte referandumun oy pusulaları

İşte referandumun oy pusulaları Türkiye'de ise seçmenler 16 Nisan'da sandık başında olacak.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss